Jyväskylä

4 - 7  (1-2, 2-2, 1-3)

Suomi-sarja

Voittoputki jatkuu, kolme pistettä jälleen Kalajoelle?????
JHT hyppäsi bussin kyytiin puoliltapäivin Kalajoella ja bussin nokka suunnattiin Jyväskylää kohti, vastaan asettui jyväskyläläisistä Suomi-Sarja joukkueista Liikunnan Riemu. Tänään ei jyväskyläläisillä kuitenkaan ollut liiemmin riemuittavaa.
JHT aloitti ottelun erittäin pirteästi, ottelu alkoi samalla kaavalla kuin lauantain ottelu Laser HT:ta vastaan Kalajoella. JHT vei ja vastustaja vikisi! Kun kello löi 4.31 kapteeni Jere Espo löi komean kuvion päätteeksi kiekon rysään, alustajina ketjukaverit Nurkkala ja Haapalainen. Peli jatkui JHT:n komennossa ja loi hyviä maalipaikkoja, mutta Riemun veräjänvartija Petri Pitkänen piti Riemun pelissä mukana. Erän puolivälissä Riemu rokotti puolustaja Joshua Tetlown harhasyötöstä ja peli oli tasan. JHT ei lannistunut vaan reilu minuutti myöhemmin Jesse Laasonen karvasi kiekon pois Riemun puolustajalta ja toimitti pikku mustan maalille, Juho Takkula oli maalin edessä häärimässä ja löi JHT:n reboundista johtoon. Maalin jälkeen peli jatkui JHT näennäisessä hallinnassa ja tauolle mentiin 1-2 tilanteessa.
Toinen erä alkoi JHT ylivoimalla, mutta tunnetusti erän alkujen erikoistilanteet ovat hankalia ja niin oli nytkin, ei toivottua tulosta. Vajaa minuutti JHT ylivoiman jälkeen, ajassa 22.11 Riemu käänsi nopeaan suorahyökkäykseen, joka päättyi JHT:n epäonneksi oman puolustajan kautta maalin. Peli oli jälleen tasan, mutta JHT vastasi jälleen erittäin nopeasti. 2-3 johtomaali ei tullut normaalin kaavan kautta, mutta tuli kuitenkin. Ajassa 22.25 Iiro Ojala tuomittiin jäähylle kampituksesta, tästä 51 sekuntia ja Teemu Pyykkönen katkoi Riemu puolustajan syötön ja tarjoili Tuomas Ahtoselle alivoimalla avopaikan, josta kuhmolainen ei erehtynyt. Erä jatkui tasaisena kunnes ajassa 27.12 JHT pääsi ylivoimalle, kun Riku Tohilaa rikottiin rangaistuksen arvoisesti. Tällä kertaa JHT ei jättänyt tilaisuutta käyttämättä. Tommi Klemetti haastoi vasemmalta ja toimitti kiekon maalille, laukaus kuitenkin osui maskimies Takkulan polvisuojiin, mutta reboundin haistoi oikealta puolelta Heikki Klemetti ja löi kiekon tyhjään rysään. JHT pääsi ottelussa ensi kertaa kahden maalin karkumatkalle, mutta tätä ei kauan kestänyt kun Tommi Klemetti passitettiin jäähylle kampituksesta ajassa 28.59. Jyväskyläläiset taituroivat kiekon Juho Ratilaisen selän taakse ja tilanne 3-4. Ottelu jatkui rikkonaisena, JHT pääsi kerran kokeilemaan ylivoimaa ilman tulosta ja ajassa 34.33 Teemu Pyykkönen passitettiin pukusuojiin poikittaisesta mailasta, mutta JHT:n erinomainen alivoima sai 5 minuuttisen tapettua.
Jos toinen erä oli rikkonainen niin kolmannessa jatkettiin samaa kaavaa. JHT aloitti kolmannen erän pirteästi ja erän toisella minuutilla JHT pääsi taas kokeilemaan ylivoimaa, mutta kuitenkin ilman tulosta. JHT jatkoi hyvää tekemistä ylivoiman jälkeen ja sai palkinnon ajassa 45.21, kun erinomaisella pelituleella viimeiset kaksi viikkoa ollut Ville Haapalainen ujutti kiekon verkon perukoille Iiro Ojalan laukauksen reboundista. Sama kaava kuitenkin jatkui, JHT ei saanut pitkään kahden maalin johtoasemasta nauttia. Ajassa 48.46 Riemu sai onnekkaan pompun keskialueella ja pääsi ylivoimahyökkäykseen, jonka käytti tylysti hyödyksi ja tilanne 4-5. Minuutti tästä ja Riemulle tuomittiin 5 minuuttinen myöhästyneestä taklauksesta, kun JHT:n Tommi Klemetti koki kovia. Pitkään näytti jo siltä, että Riemu saa alivoiman tapettua, mutta ylivoiman viimeisellä sekunnilla Jesse Lyytisen toimitus siniviivalta löysi tiensä verkon perukoille. Enään ei JHT langennut samaan kaavaan vaan piti johtonsa, vaikka vielä joutuikin kertaalleen alivoimalle. Lopullinen niitti ottelulle tuli kun ajassa 59.16 Juho Takkula uhrautui ja blokkasi kovan laukauksen ja Jesse Laasonen pääsi lyömään keskialueelle pomppineen kiekon tyhjään maaliin.
Loppulukemat 4-7 JHT:n hyväksi, rikkonaisessa ottelussa tuomittiin yhteensä 72 minuuttia jäähyjä.