19.01.2024 klo 18:30
Raahe

5 - 4  (2-3, 2-0, 1-1)

Suomi-sarja

JHT esiintyi viikonloppuna edukseen ja pelasi ehkäpä kauden parhaat vieraspelit mutta hyvätkään otteet eivät kartuttaneet pistetiliä. Perjantai illan derbyssä Raahe-Kiekko oli lopulta parempi lukemin 5-4, erät 2-3, 2-0 ja 1-1.

Raahen perjantai ilta tarjosi vauhtia ja vaarallisia tilanteita roppakaupalla. Ensimmäinen erä mennään varsin hermostuneesti ja vauhdikkaasti päästä päähän. Maaliteon aloittaa kotijoukkue heti pelin ensimmäisellä minuutilla, JHT keskialueen harhasyötön seurauksena. Muutoinkin omanpään isot virheet kostautuivat ratkaisevasti. JHT puolelta tärkeän tasoittavan avausosuman sivaltaa Iivari Miikkulainen Patrik Kemppaisen vapauttavasta syötöstä. Ratsumiehet siirtyvät uudelleen johtoon, kun Eteläportimon apu osuu maalinedestä. JHT vastaa tähän erässä vielä kahdella osumalla Raahe puolustuksen merkkauspelin pettäessä maalinedessä. Eetu Apila nostaa ensin tasoituksen, Jarno Palolan ja Leevi Viljasen esityöstä. Tilanne näyttää JHT:n kannalta varsin hyvältä, kun taukojohdon survoo maalinedestä Patrik Kemppainen, Ville Kivimäen ja Iivari Miikkulaisen syötöstä.

Toista erää JHT vie mielin määrin ja tuhlailee maalipaikkoja. Ylivoimallakaan ei tule onnistumista. Vanha klisee pätee tässäkin tapauksessa, että jos et itse tee niin kaveri tekee. Raahe-Kiekko tasoittaa ajassa 27.19 jälleen puolustusalueen harhasyötön seurauksena. Vielä kun se osuu ylivoimalla erän loppuun, niin tilanne kääntyy yllättävästi kotijoukkueen taukojohtoon. Kolmanteen erään Junkkarit tulee latautuneena ja tasoittaakin pelin ajassa 43,58 Iiro Hietakangas ohjaa ilmasta Jarno Palolan siniviivalta lähettämän kiekon sisään, toinen syöttäjä on Hermes laina Jose Seppälä. JHT joutuu jälleen takaa-ajo asemaan, kun Raahe iskee vastahyökkäyksestä. Kiristä jää uupumaan tällä kertaa vain tarvittava tasoitus maali. JHT maalilla torjunut Eetu Uotinen keräsi 21 torjuntaa ja ottelun parhaan palkittiin hyökkäyksessä 1+1 tehot lyönyt Iivari Miikkulainen.