2 - 3 VL  (0-0, 1-1, 1-1)

Suomi-sarja

VOITTOO !

Tehtävä suoritettu, Raahessa puolestaan juhlii JHT !

JHT pisti Raahen E. Helaakoski areenan ennätys yleisön hiljaiseksi voittolaukauskilpailun päätteeksi lukemin 2-3 VL erät 0-0, 1-1, 1-1 ja 0-0

Numerollisesti tasaisesti mentii Raahessa, mutta pelitapahtumia JHT hienokseltaan hallitsi. Ensimmäisessä erässä ei vielä maaleja nähty. JHT hyökkäys loi ahneesti hyviä tilanteita ja puolustus otti pelin rytmittämisen haltuun isossa kaukalossa. Ylivoimalla Jarno Palola laukoi tolppaan ja Santeri Salminen kolisutteli ylärimaa. Tämän lähemmäs maalia ei ensimmäisessä päästy. Raahekin toki sai hieman otetta 5x3 ylivoimalla, silloinkin vain tolpat kolisi.

Toinen erä mentiin ehkä vielä selvemmin vierailijan komennossa vaikka kotijoukkue yllättikin avausosumalla ajassa 24.30. Erän kovasta painostuksesta Raahelaiset selvisivät vain tuurilla. JHT avausmaalia saatiin odottaa aina erän lopulle saakka. Ajassa 38.50 Santeri Salminen sivalsi vähintääkin ansaitun tasoituksen ylivoimalla. Syöttäjinä osumaan olivat Tatu Pulkkinen ja Teemu Lappalainen. Toiselle erätauolle siis tasalukemista 1-1.

JHT siirtyy johtoon kolmannen erän alkuu, kun Niko Himmanen karkaa läpiajoon eikä erehdy. JHT hieman passivoituu johtoasemassa ja antaa Raahelaisille tilaa rakennella hyökäyksiään. Erässä tuomitaan molemmille yksi pikkukakkonen, joista JHT tuhrii oman ylvoimansa. Kotijoukkue sen sijaan iskee onnekkaan tasoituksen ylivoimalla ajassa 52,26. Kun eränloppu ei tuo ratkaisua niin tasalukemissa 2-2 siirrytään jatkoajalle.

Jatkoajalla molemmilla joukkueilla muutamat hyvät paikat iskeä. JHT saa vielä yrittää ylivoimallakin, mutta ei onnistumista. Kun jatkoaikakaan ei tuo ratkaisua niin siirrytäään voittolaukauskilpailuun. Sarjan kuumin maalivahti Elias Korpela siivitti torjunnoillaan joukkueen voittolaukauskilpailussa pelin voittoon, nollaten kolme Raahelais yritystä. Ottelussa kiekko oli räpylässä 42 kertaa, 95,45 % torjunta varmuudella. Voittomaali laukoo JHT:n viidesmies Jani Nurkkala.

Voiton myötä JHT nousee sarjassa toiseksi 48 pisteellä, edellä vain Nokian Pyry. Pyry näyttää karkaavan runkosarjan voittoon. Muista play off paikoista käydään vielä kovaa kamppailua. Runkosarjan 2022-23 Suomi-sarjan Pohjois-Suomen valtias on kuitenkin JHT, nyt selvin otteluvoitoin 3-1 Raahe-Kiekosta.