Raahe

3 - 7  (0-3, 1-2, 2-2)

Suomi-sarja

JHT nöyryytti Raahe-Kiekkoa

Black Friday oli Raahelaisille sanan mukainen tänään, niin synkät lukemat vierailija takoi taululle. JHT voitto kirjattiin lopulta lukemin 3-7 erät 0-3, 1-2 ja 2-2

JHT vei ja Raahe vikisi heti pelin alusta alkaen. Vahvasti neljällä kentällä hyökännyt JHT takoi ottelun ratkaisun heti ensimmäisessä erässä. Jarno Palola aloitti vahvan iltapuhteensa pelin kolmannella minuutilla, laukoen makean Niko Himmasen passin vastustamattomasti ylänurkkaan. Seuraavasta maalista ylivoimalla vastasi, ensimmäistä otteluaan JHT paidassa pelannut Tatu Pulkkinen, syöttäjinä Teemu Lappalainen ja Eelis Räihä. Ensimmäisen erän kolmas maali syöksi Raahelaiset sellaiseen epätoivoon ja ahdinkoon sekä kentällä että katsomossa että se joutui turvautumaan jo maalivahdin vaihtoon. Maali tosin oli niin hieno ettei sitä olisi torjunut Dominik Hasekaan. Iiro Hietakangas ja Jarno Palola tarjoili Niko Himmaselle, joka laasi kiekon verkkon aivan avopaikasta sellaisen hyökkäyskuvion päätteeksi että Raahen hallissa ihmetellään osumaa vieläkin.
Raahelaisten yllättävän arka ja passiivinen ensimmäinen erä oli todalla katastrofaalinen. Toiseen erään kotijoukkue yritti herätellä joukkoja taiteluun, maalivahti oli vaihdettu ja nyt oli aika iskeä. JHT oli erimieltä kun jälleen ykkösnyrkki Himmanen, Palola, Hietakangas iskee suoranhyökkäyksen päätteeksi jo 0-4 taululle. Se on siinä. Vaikka Raahelaiset saavatkin lohdutusta Teemu Laurilan maalilla ei JHT:lla ole hädän päivää ratsumiesten rimpuilun suhteen. Himmanen laittaa hatullisen täyteen vielä toisen erän lopulla, syöttäjinä Hietakangas ja Elias Korpela. Kolmannessa erässä JHT:n jo odotellassa hallin valojen sammumista alkaa Raahelaisten kattila kiehua yli oikein kunnolla. Jere Kiviniemi sikailee jo totuttuun tyyliinsä 2+10 min selästä taklaamisella. Ylivoimalla sitten JHT sekoilee oikein urakalla kun esin kiekko hukataan Laurilalle ja sitten vielä Jere Siekkiselle, Oulun pojat ei avopaikoista erehdy. Raahe nousee jo kahden maalin päähän, mutta JHT kasaa hieman rivejään ja ryhdistäytyy pelaamaan pelin loppuun saakka. Palola sooloilee ylivoimalla tilanteeksi 3-6 ja sitten vielä se ainut Raahelainen joka juhli tänä iltana Jani Nurkkala, iskee ylivoimalla loppunumerot 3-7 , Palolan ja Venäläisen toimiessa syöttäjinä. Erän lopulla vielä Raahen Kalle Sippalalla pimenee taas ihan täysin kun hän taklaa Eelis Räihää todella törkeästi 5+20 min arvoisesti. Samassa tilanteessa Atte Junnila mnettää myös hermonsa tuomaristolle ja lähtee suihkuun 2+10 minuuttisen saattelemana.
Raahelaiset yrittivät sekoittaa JHT peliä jälleen varsin kyseenalaisilla tempuilla mutta turhaan. Tähän kait JHT pelaajien on totuttava koska, samankaltaisia otteita nähtiin edellisen viikonlopun vastustajalta Nokian Pyryltä. Pyry pelaajien taklaukset tulkittiin kurinpidossa ihan kait sääntöjen sallimissa rajoissa tapahtuneiksi kun niistä ei lisärangaistuksia langetettu.

JHT pelit jatkuvat sunnuntaina klo 16.00 kun Pirkonsuon Pyhätössä vastaan asettii Seinäjoen S-Kiekko.