20.01.2024 klo 16:00
Uusikaarlepyy

5 - 2  (2-1, 0-1, 3-0)

Suomi-sarja

Uudessakaarlepyyssä Muik Hockey piti pintansa tiukasti 5-2 lukemin, erät 2-1, 0-1 ja 3-0.

Lauantaina suuntana oli Uusikaarlepyy, jossa vastus oli vielä astetta kovempi sarjakolmonen Muik Hockey. Komarov areenalta, kun ei ole tällä kaudella täysiä pisteitä vienyt kuin Haukat lokakuun puolessa välissä. Peli alkaakin kotijoukkueen komennossa, kun taululla komeilee jo 2-0 pelin viidennellä minuutilla. Todella tärkeä avausmaali syntyy ylivoimalla, jonka tuomaroinnista voidaan olla toki montaa mieltä. Korkeanmailan aiheutti Muikin oman pelaajan maila ja maalia edelsi aika karkea JHT maalivahdin estäminen. JHT vastaa näihin osumiin pelin kahdeksannella minuutilla oivallisella ylivoimakuviolla. Eetu Apila laukoo hienosti jäänuoliaisen Iiro Hietakankaan ja Patrik Kemppaisen poikittaissyötöstä.

Toinen erä on parasta JHT antia ja Muik on köysissä kokoerän mutta vasta erän lopulla ylivoima tekee tuhoja. Tällä kertaa Iiro Hietakangas saa laukoa poikittaisyötön sisään. Tasoitusosuman pohjustaa Jarno Palola ja Ville Rajala. JHT paine aiheuttaakin erän lopulla jo pienen nujakan, josta miehiä passitetaan jäähylle kaksin kappelein molemmin puolin. Kolmanteen erään tasatilanteessa 2-2, jossa ratkaisu nähdään erikoistilanteissa. Muik Hockey siirtyy ensin johtoon siirretyn rangaistuksen aikana ja sitten lisää johtoa ylivoimalla. Loppuun vielä Muikin viidesosuma alivoimalla, JHT:n hakiessa kavennusta ylivoimalla ilman maalivahtia. Erittäin kova vauhtisessa pelissä JHT maalilla Eetu Uotinen torjui 39 kertaa, kun virkaveli toisella maalilla urakoi 56 torjuntaa. JHT pelit jatkuu perjantaina koti areenalla Raahe-Kiekkoa vastaan ja sunnuntaina on luvassa ilmaispeli Jyväskylän Riemua vastaan.