Oulunsalo

4 - 5  (1-1, 2-2, 1-2)

Suomi-sarja

Vaikeamman kautta voittoon????
JHT kävi hakemassa perjantai-iltana Laser HTn vieraana 4-5 voiton. Vaikka JHT olikin ottelussa suurimmanosan ajasta niskan päällä, ei kaikki mennyt suunnitellusti. Laser rokotti JHT virheistä tehokkaasti ja pakotti kalajokiset antamaan parastaan.
Ensimmäinen erä alkoi erikoisella episodilla, kun ottelun toisella minuutilla JHT maalivahti Ville Viskari kävi pysäyttämässä päätykiekon puolustaja Lyytiselle. Muutaman pompun kautta kiekko löysi tiensä Viskarin jalkoihin, josta se ylitti maaliviivan. Laser HT johti ottelua 1-0 vaikka ei ollut vielä edes koskenut kiekkoon JHTn puolustusalueella. JHT sisuuntui tästä ja pelasi erinomaisesti, se hallitsi ottelun tapahtumia ja loi erinomaisia maalipaikkoja. Ajassa 13.40 JHT pääsi kahden miehen ylivoimalle ja komean kiekon liikuttelun päätteeksi Ville Haapalainen löi uran ensimmäisen Suomi-Sarja maalinsa komealla lyöntilaukauksella. Erä tauolle mentiin tasatilanteessa.
Toinen erä alkoi JHTn komennossa. Ja JHT pääsi heti erän ensimmäisellä minuutilla ylivoimalle kun JHTn Teemu Pyykkönen sai mailasta kasvoihin. Ylivoimaa kerkesi kulua vain 23 sekuntia kun Haapalainen ja Davidek alustivat Jani Nurkkalalle paikan, josta mies ei erehtynyt. Tämän 1-2 maalin jälkeen JHT otti selkeästi jalkaa pois kaasulta ja Laser sai otetta pelistä. Laser rokotti JHT huolimattomuusvirheistä erän puolessa välissä, kolmen minuutin sisään kahdesti maalannut Laser HT otti johtoaseman itselleen. Erän loppupuolella peli oli tasaväkistä. Ajassa 37.43 Tuomas Ahtonen karkasi läpi ajoon ja häntä rikottiin rangaistulaukauksen arvoisesti. Heikki Klemetti kävi kylmän viileästi laittamassa rangaistuslaukauksesta kiekon maaliin. Peli tasan 3-3 ja lukemat olivat nämä toiselle erätauolle mentäessä.
Kolmas erä alkoi odottavaisesti. Neljä minuuttia oltiin kolmatta erää pelattu kun JHTn Iiro Ojalalle tuomittiin kaksi minuuttinen maalineduspainin jälkeen. Laser HT käytti ylivoiman hyödykseen, kun JHT puolustajat vaihtoivat huonolla hetkellä ja Laser HT hyökkääjät pääsivät kääntämään pelin nopeasti. JHT oli jälleen takaa-ajajana. Erä jatkui rikkonaisena kun jäähyjä tuli puolin ja toisin. JHT valmentaja Jesper Jalonen päätti ottaa aikalisän ajassa 49.36 ja herätteli joukkojaan viimeiseen rynnistykseen. Tämä selkeästi auttoi, sillä vain 58 sekuntia myöhemmin Oskari Tauriainen löi myös uransa ensimmäisen Suomi-Sarja maalin Laser HTn verkkoon erinomaisen pitkän hyökkäyksen päätteeksi. Peli oli tasan ja JHT oli ottanut kuskin paikan. Peli pyöri Laserin puolustusalueella ja oli aistittavissa, että JHT oli päättänyt lähteä Kalajoelle kolmen pisteen kanssa. Ajassa 54.12 JHT myllytti jälleen peliään Laserin päädyssä ja Ville Haapalainen pelasi kiekon Iiro Ojalalle viivaan, josta hän pääsi tälläämään lyöntilaukauksella kiekon maaliiverkkoon. Ottelu oli 4-5 ja voittajasta ei jäänyt epäselvyyttä, JHT ei antanut Laserille mahdollisuutta tulla peliin mukaan ja pisteet matkasi Kalajoelle.
Päävalmentaja Jalosen kommentti:
"Pelattiin erinomainen ensimmäinen erä. Pieni lapsus saattui jonka turvin kaveri pääse etumatkalle, mutta ei lannistuttu. Oltaisiin ansaittun enemmän ensimmäisestä erästä. Toinen erä aloitettiin hyvin, mutta kai siinä jonkinlainen hyvän olon tunne tuli kun mentiin johtoon, ei tehty enään töitä ja tehtiin hölmöjä virheitä. Vastustaja pääsi sen takia sitten taas maalilla johtoon, mutta onneksi saatiin tasoitus erän loppuun. Kolmannen erän alku oli sekava, mutta tehtiin hieno ryhtiliike eikä siinä ollut enään epäselvyyttä kuka voiton ansaitsi. Meillä on sarjan nuorin ja samalla kokemattomin joukkue, vielä maksellaan oppirahoja nuorten pelaajien kohdalla. Se vie oman aikansa kun oppivat mitä ne voittavat valinnat tarkoittaa ja mitä voittaminen miesten sarjoissa vaatii. He omaavat valtavan potentiaalin, nyt kun maltetaan tehdä omaa hommaa kärsivällisesti niin uskon, että tästä tulee hemmetin hieno kausi."