Koronaohje

Perusohjeet hygieniasta pätevät jäähallilla ja hallin ulkopuolella:

1) Tärkein kaikista: Vain terveenä hallille & ihmisten ilmoille

Pienetkin hengitystieinfektion oireet tarkoittavat poisjääntiä harjoituksista ja joukkuetoiminnasta ja myös muiden ihmiskontaktien välttämistä. Toimintaohjeet ja mahdollisen ohjauksen koronatestiin saa terveydenhuollosta.

2) Huolehditaan hyvästä käsihygieniasta

- Käsien pesu saippualla (tai käsidesillä, jos saippuapesu ei ole mahdollista) usein, erityisesti vessakäynnin yhteydessä ja ruokailuja edeltävästi, yhteisessä käytössä olevien pintojen koskettelun jälkeen (esim. buffet-ottimet). Tämä voi vaatia joukkueilta käsisaippuan, käsidesin ja kertakäyttöisten paperipyyhkeiden lisäämistä huoltolaukkuun, mutta satsaus on pieni verrattuna siitä saatavaan hyötyyn.
- Vältetään koskettelemasta nenää suuta tai kasvoja ja tarpeettomasti ovenkahvoja, kaiteita tai muita julkisten paikkojen pintoja.
- Vältetään kättelyä, ylävitosia ja nyrkkitervehdyksiä (ilman hanskoja)
Tarttuminen ja suojautuminen – koronavirus - Infektiotaudit ja rokotukset - THL 

3) Yskitään ja aivastetaan oikein

- Suuntaaminen hihaan tai kertakäyttöiseen käsipyyhkeeseen, joka laitetaan käytön jälkeen suoraan roskiin
- Kädet pestään yskimisen jälkeen
Tarttuminen ja suojautuminen – koronavirus - Infektiotaudit ja rokotukset - THL

4) Maskien käyttö ja turvaväleistä huolehtiminen

- THL suosittelee maskin käyttöä yli 12-vuotiaille. Suosittelemme seuraa edellyttämään maskin käyttöä omissa ottelutapahtumissa ja harjoituksiin tultaessa ja lähdettäessä (pelaajat, toimihenkilöt ja katsojat). Maskia ei tarvitse käyttää pukukopissa, pelaajapenkillä eikä jäällä. THL:n ohjeituksen mukaan maskia ei tule käyttää, jos se vaikeuttaa kohtuuttomasti hengitystä tai on muita terveyteen liittyviä syitä, jotka estävät maskin käytön. Tietyissä tehtävissä (esim. kahvilassa, toimitsijana) maskin voi korvata myös visiirillä.
- Aluehallintovirastoiden (AVI:en) päätökset yleisörajoituksista vaihtelevat alueittain. Rajoitukset tarkoittavat suurimalla osalla paikkakunnista sitä, että edes junioriotteluissa EI SAA olla yleisöä rajoituksen ollessa voimassa. Niillä paikkakunnilla, joilla rajoitettu määrä yleisöä pääsee halliin, on turvaväleistä huolehdittava poikkeuksetta. Mikäli turvavälejä tai maskin käyttöä ei noudateta, on seuran tehtävä päätös ottelutapahtumien ja harjoitusten järjestämiseksi ilman katsojia.
- Lue lisää THL päivitti maskisuositusta – maskin käyttöä suositellaan jatkossa yli 12-vuotiaille - Tiedote - THL

Jääkiekossa huomioitavia asioita:

- Harjoitukseen saavutaan ja poistutaan ripeästi, turhaa oleskelua hallilla, ml. koppitiloissa vältetään.
- Pukukopeissa pidetään mahdollisuuksien mukaan huolta turvaväleistä.
- Hallille saavuttaessa ja poistuttaessa kädet pestään saippualla (20 sek) – kun käsien saippuapesu ei ole mahdollista, käytetään käsihuuhdetta.
- Harjoituksiin varataan oma nimikoitu juomapullo ja jokaiselle oma hikipyyhe. Juomapullot täytetään jokaisen pelaajan toimesta. Jokainen myös huolehtii itse muista varusteistaan.
- Yhteiskäytössä olevat oheistreenivälineet (painot, kuntopyörät jne.) pyyhitään käytön jälkeen.
- Vaihtopenkillä vältetään vierekkäin istumista. Harjoituksissa kannattaa ottaa käyttöön molemmat vaihtopenkit, näin minimoidaan lähikontaktit.
- Harjoituksessa huolehditaan yskimis-, aivastamis- ja niistämishygieniasta ja asia käydään joukkueen kanssa läpi. Sylkeminen ei ole sallittua.
- Vältetään ”tuulettamista” johon liittyy fyysistä kontaktia. Nyrkkitervehdys (”hokinyrkki”) hanskat kädessä on OK.
- Suihkussa käydään kotona tai suihkukäynti hallilla hoidetaan ripeästi ja varusteet kerätään harjoituskassiin suihkun ajaksi. Hygieniavälineitä ei saa lainata (shampoo, saippua, deodorantti/vastaavat).
- Jokainen huolehtii omista varusteistaan eikä muiden varusteisiin kosketa.
- Paita, sukat ja mahdolliset housupussit pestään korkeassa lämpötilassa (60 C?) mahdollisemman usein. Varusteiden kuivatuksesta huolehtiminen on tärkeää.
- Huolehditaan yleisten tilojen hygieniasta, vaikka siivous ei kuuluisikaan joukkueen vastuulle.
- Pelimatkoilla ja muutoin yleisillä paikoilla liikuttaessa kiinnitetään erityishuomiota hygieniaan ja sovitaan joukkueen käytännöt mm.  yhteisruokailujen ja tauko- ja majoituspaikkojen osalta.

Joukkueen mahdollinen altistus ja karanteeni

Jos joukkueen jäsenellä ilmenee koronavirusinfektioon viittavia oireita, kannattaa kuumeisen/oireisen lähistöllä olleiden välttää tarpeetonta kanssakäymistä muiden kanssa, kunnes testitulos on selvillä.
Jos koronavirustesti on positiivinen, tartuntatautilain mukaisesti koulutettu henkilökunta tekee epidemioiden selvitystä ja tartunnan jäljittämistä ja kunnan tartuntataudeista vastaava lääkäri määrittää karanteeniin asetettavat henkilöt. Karanteeniaika on 14 vrk.

Ottelutapahtumat

On tärkeää, että kaikki ottelutapahtumaan osallistujat noudattavat yleisiä turvallisuus- ja hygieniaohjeita: Paikalle tullaan vain täysin terveinä, huolehditaan hyvästä käsihygieniasta ja yskitään/aivastetaan oikein.

Yleisö 

- Yleisön tulee noudattaa 1–2 metrin turvavälejä muihin kuin omaan seurueeseen/lähipiiriin katsomossa ja muissa hallin tiloissa (kahvila, jne.). Ei halailuja, kättelyitä tms.
- Kotijoukkueen toimitsijat voivat muistuttaa yleisöä turvaväleistä ja käsihygieniasta ennen ottelua ja sen aikana.
- Kotijoukkueen on hyvä varata katsomoon käsidesiä, jos sitä ei halliyhtiön puolesta ole saatavilla.

Kotijoukkue / toimitsijat

- Toimitsija-aitioon varataan käsidesiä toimitsijoita varten.
- Toimitsija-aitiossa huomioidaan turvavälit aina, kun se on mahdollista.
- Kasvomaskien käyttö
- Jäähyaitoihin varataan kertakäyttöisiä käsipyyhkeitä pelaajille hikipyyhkeiksi jäähyjen ajaksi. Kummassakin jäähyaitoissa tulee olla roskakori, johon pelaaja itse laittaa käsipyyhkeen käytön jälkeen.

Ei kättelyitä

- Ennen ottelua tai sen jälkeen ja mahdollisten seremonioiden yhteydessä ei suoriteta kättelyitä.
Viranomaisohjeet  
Suosittelemme seuraamaan Ajankohtaista koronaviruksesta - Infektiotaudit ja rokotukset - THL

< Takaisin edelliselle sivulle

Ajankohtaista

Tulevat ottelut

11.12.2021 klo 17:00
Suomi-sarja
Pyry vs JHT

08.01.2022 klo 16:00
Suomi-sarja
JHT vs HC Giants

09.01.2022 klo 16:00
Suomi-sarja
JHT vs Riemu

14.01.2022 klo 18:30
Suomi-sarja
JHT vs Muik Hockey

Viimeisimmät ottelut

05.12.2021 klo 16:00
Suomi-sarja
S-Kiekko vs JHT

04.12.2021 klo 16:00
Suomi-sarja
JHT vs Haukat

28.11.2021 klo 16:00
Suomi-sarja
Hunters vs JHT  4 - 1

27.11.2021 klo 17:00
Suomi-sarja
Titaanit vs JHT  7 - 6 JA