Kausi päättyi pettymykseen

JHT:n kausi päättyi pettymykseen 
Kolmas vuosi peräkkäin ja kausi päättyi karvaaseen pettymykseen. JHT tippui jälleen Suomi sarjan pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Tänä vuonna Porin Karhu HT osoittautui liian kovaksi vastukseksi. Porvoo Hunters pudotti JHT:n kaudella 2018-19 tylysti ulos mitalipeleistä. Viime vuodelta 2019-20 kaudelta on vielä hyvässä muistissa tippuminen samassa kohtaa, D-Kiekon rynniessä välieriin, jotka tosin korona pandemia keskeytti. Mestaruus jäi jakamatta viimekeväältä. Viime kauden vahvimmat mestari suosikit K-Espoo ja Forssan Palloseura nostettiin ansaitusti Mestikseen. 
Suomi sarjan kärjestä on vuosi toisensa jälkeen nostettu joukkueita ylemmälle tasolle. Viimeisimpinä tosiaan K-Espoo, FPS, sitä ennen Hokki, KooVee, Ketterä, Hermes, Roki, Jokipojat, jne. Tälle vuotta on siis jälleen Suomi sarjassa tilaa uusille mestareille, edellisten mestareiden pelatessa jo ylemmällä sarjatasolla.  
Erittäin vaikea ja haastava kausi saadaan pelattua loppuun. Mestari selvitellään juurikin JHT:n pudottaneen Karhu HT ja Järvenpään Haukkojen välillä. Haukat pudotti runkosarjan voittaneen Raahe Kiekon jatkosta. JHT taisteli runkosarjan erittäin nuorella joukkueella varsin miehekkäästi, sijoittuen neljänneksi. Typistetyssä sarjassa pelattiin 20 ottelua, joista JHT  keräsi 45 pistettä, voittoja 15 kpl, yksi jatkoajalla ja häviöitä tuli 5 kpl, yksi jatkoajalla. Sarjasijoitus neljäs takasi siis kotiedun puolivälieräsarjaan. JHT:n parhaat pistemiehet runkosarjassa olivat sijoilta 3. 4. ja 10 löytyvät, Milan Davidek 17+10, Jani Nurkkala 10+17 ja Heikki Klemetti 7+17. Milan Davidek oli myös Suomi sarjan tehokkain maalintekijä 17 osumalla. JHT:n Jesse Lyytinen oli koko Suomi sarjan puolustajien pörssikärki tehoilla 5+15. Nuoresta joukkueesta löytyi siis todella paljon potentiaalia.      
Runkosarjassa seurat ovat taistelleet koko kauden tätä näkymätöntä vihollista vastaan kaikkien mahdollisten vastuksien, rajoituksien, määräysten ja turvatoimien muodossa. Kausi jopa keskeytettiin kahdeksi kuukautta ja peleihin tuli taukoa melkein kolme kuukautta. Sarjapalavereita on pidetty tiuhaan ja suunniteltu tulevaa yhdessä. Hienoa saada edes jonkinlainen urheilullinen ratkaisu koronan riivaamaan kauteen.   
JHT/Junkkari jääkiekon juhlavuosi suunnitelmat korona pandemia lässäytti lähes täydellisesti. Todella hieno 60v juhlatapahtuma, peli Kokkolan Hermestä vastaan ja juhlagaala saatiin sentään järjestää suurelle yleisölle. Tämä oli upea kauden avaus, yleisörajoituksista huolimatta. 
Syyskautta värittivät siis erinäiset rajoitukset ja määräykset. Joulukuun alussa kausi lopulta keskeytettiin, pahentuneen korona tilanteen seurauksena. JHT oli pakotettu lomauttamaan valmennustiimi ja pelaajisto. Kalajoen kaupunki päätti tällöin sulkea hallin Aluehallintoviraston ja Pohjois-Pohjanmaan Sairaanhoitopiirin ohjeistuksen mukaisesti. Vuosi vaihtui, kevätkausi käynnistyi varsin sekavissa tunnelmissa. Sarja palavereissa suunniteltiin kauden jatkumista rajoitusten puitteissa, tyhjille katsomoille. Suomi sarja joukkueet saivat kuin saivatkin harjoittelu ja peliluvat Jääkiekkoliiton avustuksella. Jääkiekkoliitto pohjusti asiaa Olympiakomitean määritelmän mukaisesti säännöksillä, ammattilais- ja kilpaurheilun harjoittelu ja kilpailumahdollisuudet turvataan myös rajoitusten voimassa ollessa sarjalisenssisopimukseen tai urheilusopimukseen perustuvalle ammattilaisurheilulle ja maajoukkuetoiminnalle. Suomen Jääkiekkoliiton sarjalisenssisopimuksen alaisia sarjoja ovat miesten Liiga, Mestis ja Suomi-sarja. Näissä sarjoissa pelaa tai voi pelata myös urheilijoita, jotka kuuluvat lain 276/2009 (laki urheilijan tapaturma- eläketurvasta ja johon kuuluvia urheilijoita käsitellään ammattiurheilijoina) piiriin ja näissä sarjoissa Suomen Jääkiekkoliitto noudattaa laissa sille annettua valvontavelvollisuutta. Nämä kyseiset kolme (3) sarjaa kuuluvat näin ollen kilpa- ja huippu-urheiluun, jonka harjoittelu- ja kilpailumahdollisuudet tulee turvata ja tämä vastaa OKM:n linjausta kilpa- ja huippu-urheilusta. Tämä uusi linjaus on todella suuri edistys askel ja merkittävä tunnustus Kalajoen edustuskiekkoilulle. Onhan edustusjoukkueen taustalla tehty erittäin pitkäjänteistä työtä ammattimaisin ottein. 
Harjoittelu ja pelilupa taistelujen jälkeen, kamppailu palasi jälleen jäälle. Tyhjille katsomoille pelaaminen toi talous puolelle lisää haasteita. Kannattajaseinä kamppanja ja Covid 19 Tukipeli olivat onnistuneita tempauksia ja ovat auttaneet eteenpäin merkittävästi.  
Puheenjohtajan yhteenvetoa kaudesta. 
- Yleisellä tasolla arjessa asiat on pyörinyt erittäin vaivattomasti ja mallikkaasti. Jesper Jalonen on tuonut hyvää särmää pelaajajohtamiseen ja apua myös seuran taustajohtamiseen.  Valmennus, huolto ja pelaajat ovat toiminut hyvässä yhteistyössä, urheilullisesti ja päämäärätietoisesti. Menestys nuorella joukkueella oli vahintäänkin kohtuullinen, vaikka mestaruus mielessä kauteen tietysti lähdettiinkin. Kausi on näiltä osin ollut erittäin mukava ja onnistunut. Mika Siipola sanoo 
- Haasteet ovat olleet talouspuolella, mikä nyt ei ollut yllätys kauteen lähdettäessä. Yleisö rajoitukset ja tyhjille katsomoille pelaaminen tekee ison loven budjettiin. Yhteiskumppanien haasteelliset ajat heijastuvat tietysti sponsorieuroihin. Kauden läpi vieminen ja selviäminen mahdollisimman pienin tappioin on hyvä saavutus.
- Paljon on taustalla tehty töitä viimeisen vuoden aikana, näkyvääkin saatu aikaiseksi. Ylämummon rakentaminen viime talvena. Aitioiden rakentaminen kesän aikana, samoin uuden tulostaulun hankinta ja asennus. Koronatauon aikana aivan huikea talkooporukka venyi vielä mittavaan kioskiremonttiin, jossa rakennettiin kioskista lämmin tila, uusittiin kalusteita ja lisättiin viihtyvyyttä ja historian havinaa. Kaikki mahtavia uudistuksia ja panostuksia pitkälle tulevaisuuteen. Näistä suuret kiitokset huippu talkoomiehille, yhteistyökumppaneille ja Kalajoen Kaupungille.    
- Juhlavuoden moninaisista tapahtumista ei pystytty tänä vaikeana aikana toteuttamaan kuin Juhlapeli tapahtuma. 60v Juhlajulkaisu ja Juhlapeli olivat  hienoja ja onnistuneita, josta olen todella ylpeä ja  tyytyväinen. 
- Muutama kamppanja onnistui yli odotusten mistä pitää olla todella kiitollinen vankkumattomille kannattajille. Covid 19 Tukipeliin osallistuneille yrityksille suuret kiitokset. Kannattajaseinä on yksityishenkilöille suunnattu kamppanjaidea näin juhlavuodelle. Ikuistamalla oman nimen Kannattaseinään voi osoittaa kunnioitusta perinteikkäälle JHT/Junkkari jääkiekolle. Kannattajaseinällä on jo yli sata nimeä. Kiitos tuesta. 
- Katseet alkaa nyt kääntymään pikkuhiljaa uuden kauden suunnitteluun. Tämän kauden asiat on toki ensin saatava selväksi, että voimme täysillä alkaa valmistella tulevaa. Isoin kysymys on valmentajan valinta, johon toivotaan tietysti pikaista ratkaisua. Joukkuerunko aletaan kartoittamaan myös kevään kuluessa.  
- Toimintaa ja organisaatiota pyritään kehittämään entisestään. Toimintaan haetaan lisää tekijöitä, joka osa-alueelle.
- Kiitokset taustaryhmälle ja koko JHT yhteisölle jotka mahdollistavat edustusjoukkueen toiminnan. Taustajoukot on jälleen tehnyt mahtavaa työtä.    
JHT kiittää kaudesta kannattajia, yhteistyökumppaneita, Kalajoen Kaupunkia. Kaikille tahoille kiitos jotka ovat olleet mukana tällä erittäin haasteellisella kaudella. Pysykää terveenä. Nähdään viimeistään syksyllä Pirkonsuon Pyhätössä.  JHT Forever !
      
< Takaisin edelliselle sivulle

Ajankohtaista

Tulevat ottelut

11.12.2021 klo 17:00
Suomi-sarja
Pyry vs JHT

08.01.2022 klo 16:00
Suomi-sarja
JHT vs HC Giants

09.01.2022 klo 16:00
Suomi-sarja
JHT vs Riemu

14.01.2022 klo 18:30
Suomi-sarja
JHT vs Muik Hockey

Viimeisimmät ottelut

05.12.2021 klo 16:00
Suomi-sarja
S-Kiekko vs JHT

04.12.2021 klo 16:00
Suomi-sarja
JHT vs Haukat

28.11.2021 klo 16:00
Suomi-sarja
Hunters vs JHT  4 - 1

27.11.2021 klo 17:00
Suomi-sarja
Titaanit vs JHT  7 - 6 JA