Katse tulevaan!

KATSE TULEVAAN !

Kauden 2023-24 tuloksellinen anti ja päätös ei paljo mairittele joukkuetta, mutta tarjosi se silti JHT faneille jälleen upeita ikimuistoisa hetkiä. Kauden päättyminen alemman jatkosarjan kautta play offien ensimmäisellä kierroksella latisti koko kauden isossa kuvassa.
 
Hieman sitä kuitenkin pitää olla aikaa pysähtyä pohtimaan ja analysoimaan tehtyjä asioita. Tähän kauteen lähdettiin jälleen suurin odotuksin, olihan alla muutamat huippuvuodet joukkueen menestyksen suhteen. Suomi sarjan toinen paikka niukkojen finaali tappioiden jälkeen kahdelta edelliseltä kaudelta. Mestis karsinnoissa upeat venymiset, joissa tavoiteltu unelma oli muutaman pisteen tai voiton päässä. Vuodet vain, kun eivät ole veljiä keskenään niin kuin sitä tavataan sanoa. Tämä kausi oli vain paha pettymys suurelta osin.  Keväällä ja kesällä homma näytti lupaavalta, oli valmennus valmiina ja joukkuekin kasautui hyvissä ajoin verrattuna edellisiin vuosiin. Valmennusryhmä vielä täydentyi vuodenvaihteen jälkeen ja joukkuetta pyrittiin vahvistamaan kevään koviin ratkaisupeleihin.
 
Alkusyksyllä harjoituspelit kulkivat ja homma vaikuttikin olevan hyvin hallinnassa. Sarja alkoi makealla kotivoitolla mutta sen jälkeen koko kautta vaivannut vieraspelien saamattomuus toi synkkyyttä tekemiseen. Kotipelit kantoivat joukkuetta aina vuodenvaihteeseen saakka, jolloin myös pyhätön kotitaika koki kovan kolauksen kolmen tappiopelin muodossa. Samalla alkoi sinetöityä sarjan jatkuminen alemmassa jatkosarjassa. Play off peleihin ponnistettiinkin siis poikkeuksellisesti alemman jatkosarjan kautta, toki pisimmässä voittoputkessa koko kaudella. JHT lähti kuntopuntarin ykkösjoukkueena haastamaan runkosarjan jälleen voittanutta Nokian Pyryä. Nokialaisryhmä osoittautui kuitenkin liian vahvaksi myös tällä kaudella. Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella tippuminen ei tullut yllätyksenä, nii heikosti kauden vieraspelit sujuivat. Kotiedun merkitys kiivastahtisissa pudotuspeleissä on todella merkittävä. Pettymystä on turha peitellä, että tippuu heti ensimmäisellä kierroksella. Runkosarja suorittaminen oli todella jo ailahtelevaa, joukkue haki selkeää peli-identiteettiään ja pelaaminen oli yhtä vuoristorataa koko kauden. Pelaajamateriaalin olisi pitänyt riittää korkeampaan sarjasijoitukseen, että odotusarvoihin nähden siellä tuli myös hieman pettymystä. Joukkuetta ei saatu puhaltamaan yhteen hiileen, positiivinen vire jäi uupumaan eikä pelaajistossa tullut tarvittavaa kasvua ja kehitystä kauden aikana.  Tietysti muutamien runkopelaajien loukkaantumiset veivät työkaluja valmennukselta kokoonpanon suhteen. Amerikan apujen poistuminen kokoonpanosta työlupa asioiden viivästymisien vuoksi vei myös joukkueesta kaksi tärkeää lenkkiä. Siirtorajalla joukkueeseen tehdyt muutokset eivät kaikilta osin menneet nappiin, näin jälkikäteen summattuna. 
        
Nyt voidaan kääntää katseita jo tulevaan. Kalajoen jääkiekon tavoitteellinen ja kunniahimoinen työ jatkuu, joka osa-alueella. Uuden päävalmentajan kartoitus on täydessä vauhdissa, Suomi-sarjan lisenssihaku prosessia käydään kulisseissa ja joukkuetta kasataan, uusia pelaajia kartoitetaan taukoamatta. JHT tulevaisuus tuo varmasti tullessaan jälleen jotain uutta, mutta pitää sisällään myös tuttua turvallista railakkaan raikasta vauhdikasta hokia Pirkonsuon pyhätössä. Kaikesta tästä kyllä tiedotetaan, kun saadaan asioita pakettiin. Suomi-sarjan sarjapalaveri käydään tuttuun tapaan Tampereella 18.5 Tällöin saadaan tietää millä koostumuksella ja miten sarja pelataan kaudella 2024-25 
  
Laajempaa pohdintaa aiheuttaa pienessä Suomi-sarja seurassa mihin Suomikiekko on menossa. Sarjat elää myllerryksessä Liigan ja Mestiksen osalta, joten nähtäväksi jää mihin asettuu Suomi sarja. Liiga kasvaa jo kuuteentoista joukkueeseen ja Mestis supistuu nyt kymmenen joukkueen sarjaksi. Mestis nousu tiukkenee täten varmasti urheilullisesti ja myös joukkueiden täytettäviksi tulevien liiga karsinta ehtojen puitteissa. Jatkossa suunnitelmien mukaan Mestiksessä ei pelaisi kuin Liiga kelpoisia joukkueita? Näin vain sarjoja kasvatetaan ja supistetaan, seuroja nousee ylöspäin ja putoaa alaspäin. Valitettavilta konkursseiltakaan ei vältytty tänäkään vuonna. Näistä ylempien sarjatasojen päätöksistä huolimatta Suomi-sarja laajenee kahdella joukkueella jo viimekaudella tehdyn päätöksen mukaisesti. Forssan Palloseura tippuu neljän vuoden Mestis taipaleen jälkeen takaisin Suomi-sarjaan. Uutena joukkueena II-divisioonasta nousee Lappeenrannan Pepo. Suomi-sarjasta tulee taatusti jälleen kilpailullisesti kova ja viihdyttävä kaikilta osin.
 
Suomi-sarjan toiseksi pienimmältä paikkakunnalta ponnistava JHT lyö lusikkaansa tähän soppaan jälleen kerran tosissaan. Toiminta periaatteidemme mukaisesti haluamme tarjota kannattajillemme suuria tunteita, elämyksiä, voittajuutta ja aitoa perinteistä Junkkari jääkiekko henkeä. JHT tähtää menestykseen ja toimintamme perustuu jatkuvaan kehitykseen. Me haluamme toimia myös jatkossa kaikin puolin vastuullisesti, avoimesti sekä sidosryhmistä ja lukuisista yhteistyökumppaneista välittäen. 

Suuri kiitos Teille kaikille, jotka olette joukkueen tukena Pirkonsuon pyhätössä ja ympäri Suomea nyt ja tulevaisuudessa. Kannattajamme ja Junkkari jääkiekon yhteisöllisyys on JHT:n suuri voimavara.
 
JHT:n puolesta hyvää alkavaa kesää toivottaen!

Mika Siipola 
puheenjohtaja/manageri 

< Takaisin edelliselle sivulle

Ajankohtaista

29.06.2024

Pelaajauutisia

17.06.2024

Jatkosopimus

17.06.2024

Harjoitusottelut!

Tulevat ottelut

10.08.2024 klo 16:00
Harjoitusottelu
Urho vs JHT

16.08.2024 klo 19:00
Harjoitusottelu
JHT vs Urho

17.08.2024 klo 16:00
Harjoitusottelu
S-Kiekko vs JHT

17.08.2024 klo 16:00
Harjoitusottelu
S-Kiekko vs JHT

Viimeisimmät ottelut

Ei menneitä otteluita viimeisen neljän viikon aikana.