04.02.2024 klo 16:00
Kalajoki

4 - 7  (0-2, 1-1, 3-4)

Suomi-sarja

Pirkonsuon pyhätössä sunnuntaina vieraillut Lapuan Virkiä viimeisteli tehokkaamiin ja vei pisteet lukemin 4-7 erät 0-2, 1-1 ja 3-4

Lauantain voiton myötä sunnuntain Virkiä peliin saatiin hyvät panokset. Voiton myötä JHT nousisi kahdennaksenneksi ja saisi näin kolme kotiottelua jatkosarjaan. Virkiä tosin myös käy omaa kovaa kamppailua play offien kotiedusta, joten armoton taistelu oli luvassa. Junkkarimiehet pelaakin väkevästi läpi ottelun mutta vastustaja on äärimmäisen tehokas ja onnekas omissa paikoissaan. Ensimmäinen erä mennään täysin JHT komennossa mutta silti taululla komeilee Virkiän 0-2 johtolukemat. Toisen erän alkuun Virkiä karkaa alivoimalla jo 0-3 johtoon, ennen kuin Ville Rajala osuu ylivoimalla. Toisessa erässä ratkaisun avaimia tarjotaan JHT:lle kultatarjottimella on ylivoimaa ja rangaistuslaukausta, mutta enempää kavennusta ei saada.

Kolmanteen erään Virkiän kokeneet ostomiehet iskevät maalinmieheen ja peli alkaa olla taputeltu. Tässä tilanteessa ei auta enää maalivahdin vaihtokaan. Eetu Uotinen tekee tilaa maalinsuulla ja tilalle luistelee debytoimaan Arvo Konttila. Ottelun parhaana palkittu Ville Rajala yrittää vielä sytyttää joukkoja taisteluun kavennus osumallaan. Pistepörssin voittoon itseään kampeava Jarno Palola osuu vielä kahdesti, mutta Virkiän johto pitää. Kallis tappio pitää JHT sijoituksen alkusarjassa kymmenentenä. JHT jatkaa nyt pelejään harvinaisesti alemmassa jatkosarjassa, josta kaksi parasta nousee vielä play off peleihin. Ensi viikonloppuna sarja osoittaa jälleen julmuutensa, kun lauantaina Porvoossa ja sunnuntaina Pirkonsuon pyhätössä Haukkoja vastaan.

Harmittava tappio Virkiälle, mitä mieltä kamppailusta päävalventaja Mirko Friman? "Edellisen päivän hyvä lataus hukkui johonkin yön aikana. Kiekollinen peli ensimmäisessä erässä hermostunutta ja annettiin vastustajalle maalipaikkoja ilmaiseksi. Siitä huolimatta saatiin vietyä peliä hyökkäyspäähän ja luotua myös omat paikkamme. Toinen ja kolmas erä vietiin käytännössä peliä koko ajan mutta vastustaja kävi tekemässä maalit. Erikoinen peli, tuntui että oltiin hallitsevampia mutta Virkiä teki maalit."