28.01.2024 klo 16:00
Kalajoki

3 - 2 VL  (0-0, 0-1, 2-1)

Suomi-sarja

Sunnuntain ilmaispelissä oli myös maukasta viihdettä tarjolla, kun vierailija Jyväskylän Riemu taipui vasta voittolaukauksilla lukemin 3-2 vl. erät 0-0, 0-1, 2-1, 0-0 ja 1-0

Sunnuntai iltapäivän ilmaispeliin saapui vieraaksi vielä astetta kovempi haaste. Hieman yllättäen Suomi-sarjan kuntopuntarin ykkösjoukkueeksi noussut Jyväskylän Riemu, joka ei ollut hävinnyt kuin yhden pelin kymmenestä edellisestä. Erittäin tiiviiseen viisikkopeliin luottava Riemu onkin kivunnut alkukauden vaikeuksien jälkeen jo taisteluun playoff paikasta. Ottelun juoni kävi selväksi aika pian JHT painoi päälle, Riemun tyytyessä roiskimaan kiekkoa pois omalta alueelta. Avausmaalia saadaan kuitenkin odottaa aina yli ottelun puolenvälin ja sen iskee yllättäen vierailija. Ajassa 31,39 JHT keskialueenpuolustus pettää ja Riemu karkaa ylivoihyökkäykseen, jonka se viimeistelee kliinisesti. Toisen erän loppu onkin sitte ehkä parasta mitä vierailija pystyy esittämään.

Näissä numeroissa viimeiseen erään jossa myös kotijoukkue pääsee huudattamaan Pyhätön viissataapäistä yleisöä. Heti erän alkuun Jarno Palola riistää kiekon keskialueella ja karkaa puolittaiseen läpiajoon. Raudanluja laukaus takayläkulmaan tasoittaa tilanteen. Ote siirtyy yhä vahvemmin kotijoukkueelle myös hieman muutettujen hyökkäysketjujen ansiosta. Riemu rimpuilee pelissä mukana maalivahtinsa huippuotteiden siivittämänä. JHT siirtyy kuitenkin johtoon ajassa 51,46 kun Niko Lång kiertaa maalivahdin taidokkaasti. Osumaan oivallisen esityön tekevät Jere Espo ja Timi Liivalahti. Riemu saa erän loppuun vielä mahdollisuuden ylivoimalla tasoitukseen, jota se ei jätä käyttämättä. Tasatilanteessa 2-2 seuraa jatkoaika joka ei kuitenkaan tuota ratkaisua. Voittolaukauskisassa ratkaisu nähdään kolmannessa parissa, kun Iiro Hietakangas pistää puikoista sisään. JHT maalilla Eetu Uotinen on päässyt oivaan vireeseen torjuen hienon voittolaukauskisan lisäksi pelissä 35 kertaa 94,59% varmuudella. Alkusarjan viimeiset pelit pelataan ensi viikonloppuna lauantaina Seinäjoella ja sunnuntain päätöskierroksella Pirkonsuon Pyhättöön vieraaksi saapuu Lapuan Virkiä.

Päävalmentaja Mirko Frimanin komentit Riemu pelistä? "2 erää näennäistä hallintaa ja puskettiin päätä Riemun puolustukseen. Maalipaikkoja luotiin mutta maalinteosta puuttui se viimeinen terävyys eikä tosissaan taisteltu vastustajan maalinedustalle mikä näkyi myös siinä ettei tuotettu jäähyjä vastustajalle. Riemu sai avausosuman jälkeen vähän otetta itselleen johtuen enemmän taas siitä että annettiin aloitteet vastustajalle. 3. erään hieno tason nosto ja saatiin siitä palkinto maalien muodossa. Voittolaukauskisassa erittäin vahvaa tekemistä, kaikki 4 kihautti kiekon maaliin ja sitä myöten tärkeät 2 pistettä.