26.01.2024 klo 18:30
Kalajoki

4 - 3 JA  (0-1, 2-3, 0-0)

Suomi-sarja

Perjantai-illan vauhdikkaassa paikallisväännössä Raahe-Kiekko kaatui lopulta jatkoajalla lukemin 4-3 ja. erät 1-0, 2-3, 0-0 ja 1-0.

Perjantai-illan paikallisderbyyn JHT - Raahe-Kiekko oli jälleen kasattu kova lataus, kun tuoreessa muistissa edellisen viikonlopun kuuma mittelö. JHT lähtee otteluun vauhdikkaasti ottaen hallinnan itselleen. Raahelaiset ovat läpi erän puolustus kannalla, kun JHT vyöryttää peliä koko arsenaalillaan. Hyvistä paikoista huolimatta avausosumaa saadaan odottaa pelin viidennelletoista minuutille saakka. Raahelaisten puolustuksen huitoessa itsensä pikkukakkoselle, JHT ylivoima hiljentään Raahelaisten fanikatsomon ensimmäisen kerran. Iiro Hietakangas sivaltaa Ville Rajalan ja Patrik Kemppaisen tarjoileman poikittaissyötön sisään. Erätaukoa viettämään kotijoukkueen niukassa johto asemassa.

Toiseen erään saadaan maalihanat auki oikein kunnolla. Raahekin saa jo hieman luistinta liikkeelle ja lyö tasoituksen heti ottelun puolivälin jälkeen. JHT ei tästä häkelly vaan painaa väkisin hyökkäyksiä raahen maalille. Kaksiyksi johto osuman survoo Ville Rajala, Jarno Palolan ja Eetu Apilan syötöstä heti seuraavalla minuutilla raahen tasoituksesta. Mukavan oloisen ja pelitahtumiin vähintäänkin ansaitun kolmeyksi osuman laukoo Patrik Kemppainen, syöttäjinä ketjun laiturit Ville Kivimäki ja Iivari Miikkulainen. Erän loppuun Raahe pääsee napauttamaan pari osumaa ja peli on yllättäen tasan.

JHT menettää otteen toisen erän lopulla ja näin kolmas erä on totaalista Raahelaisten hallintaa. JHT aikalisäkään ajassa 45,24 ei auta, peliä ei vain saada enää uomiinsa millään konstilla. Puolustus pelaa uhrautuvasti ja kestää maalivahti Eetu Uotisen johdolla. Kolmas erä näin maaliton ja edessä on kutkuttava jatkoaika. JHT pääsee aloittamaan jatkoajan ylivoimalla Raahelaishyökkääjän pelin viimeisellä minuutilla ottaman tyhmän koukkimisjäähyn seurauksena.

Jatkoajalla JHT kokemus on liikaa Raahen kolmikolle. Iiro Hietakangas, Konsta jääskeläinen ja Ville Rajala syöttelevät tekopaikan pistepörssin kärkimiehelle Jarno Palolalle eikä tämä erehdy maalinedestä. Näin elintärkeä voitto rakkaasta kilpakumppanista. JHT maalilla Eetu Uotinen torjui 44 kertaa, pelaten kauden parhaan pelinsä ja palkittiinkin ansaitusti ottelun parhaana.

Raahe pelistä kommentit päävalmentaja Mirko Friman. "Energinen lähtö otteluun, otettiin kuskin paikka heti alusta ja ensimmäiset 35 minuuttia oli hyvää peliä sekä hyökkäys että puolustussuuntaan. Raahen 3-3 tasoituksen jälkeen annettiin turhaan hallinta vastustajalle ja kolmas erä oltiin ottavana osapuolena. puolustettiin kuitenkin sitkeästi ja kestettiin tällä kertaa mutta ehkä ajatus karkaili liikaa tuloksen miettimiseen kun pitäisi keskittyä perustekemiseen. Mutta joskus hyvällä pelillä hävitään ja joskus huonolla voitetaan, tällä kertaa voitettiin huonolla pelillä."