Kalajoki

3 - 6  (2-1, 1-2, 0-3)

Suomi-sarja

Raahe-Kiekko luisteli JHT:n nurin lukemin 3-6 erät 2-1, 1-2 ja 0-3

Raahe vei back to back pelien ensimmäisen osan Kalajoella kolmannen erän tarkemmalla viimeistelyllä. Ensimmäinen erä alkoi vierailijan kovalla prässillä. Kulmissa pyöriminen ei kotijoukkuetta sen kummemmin hetkauttanut. JHT hyökkäys sen sijaan iski harkitun tarkasti vastaan ja niinpä vierailija oli kuitenkin kahden maalin takaa ajo asemassa. Porvoon Huntersista JHT paitaan siirtynyt Eetu Kukka räväytti napakkaa rannelaukaustaan. Raahen maalivahti seurasi laukausta vain katseellaan. Osuman pohjustivat, pirteän pelin pelannut Anton Hannula ja Santeri Salminen. Toisen maalin niin ikään JHT iski suora hyökkäyksen päätteeksi. Niko Himmanen karkasi Petri Priuskan syötöstä puolittaiseen läpiajoon, eikä jättänyt tilaisuutta käyttämättä. Raahelaisten leirissä oltii jo kallella kypärin että toistuuko aiempien JHT pelien romahdus jälleen. Kotijoukkue löi vielä painetta ja loi tukun vaarallisia paikkoja mutta Raahen maali varjeltui kuin ihmeen kaupalla. Erän viimeisellä minuutilla Raahe iskee pukukoppi maalin joka toi hieman uskoa yrittämiseen.

Toinen erän alkuun vierailija iskee halvan tasoituksen, muutoin erä jatkuu varsin kotijoukkueen merkeissä. JHT:n hyvä painostus kuitenkin katkeaa vastaisku maaliin. Varsin siistin pelin ensimmäinen ylivoima sienaantuu JHT:lle, mutta se ei tuota kuin hyvää pyöritystä. Ykköskentän taikurit juonivat näyttävän tasoituksen erän loppupuolella. Iiro Hietakangas veivaa ylähyllylle, Jarno Palolan ja Niko Himmasen alustuksesta. Näin toiselle erätauolle jännittämään kiekkokisaa tasalukemista 3-3, erän lopulla Raahe-Kiekolle tuomitusta rangaistuslaukauksesta huolimatta.

Kolmannnen erän puolivälin mustaminuutti tarjoilee ottelun ratkaisun. Raahelaishyökkääjä sooloilee voitto osuman harhasyötön päätteeksi, jonka jälkeen vierailija hyödyntää ensimmäisen ylivoimansa. 3-6 loppulukemat Raahelaiset lämää tyhjään JHT rysään.

JHT ja Raahe-Kiekko lyövät yhteen heti uudestaan lauantaina klo 16.00 E.Helaakoski areenalla.