4 - 3  (1-0, 0-2, 3-1)

Suomi-sarja

JHT voitti trillerin!!!

Pirkonsuon Pyhätössä nähtiin hieno paikalliskamppailu, kun JHT ja Raahe-Kiekko iskivät tulisesti yhteen 625-päisen yleisön edessä.

Ensimmäinen erä oli selkeää Raahe-Kiekon hallintaa. Etenkin raahelaisten tiivis keskialueen sumppu tuotti isoja vaikeuksia JHT:een hyökkäyksiin lähdöissä, joka aiheutti paljon kiekonmenetyksiä ja harhasyöttöjä. JHT-molari Korpela piti kuitenkin maalinsa koskemattomana, ja kuin pisteeksi i:n päälle Kyyjärven Mikko Rantanen, Tomi Mäntynen pisti jalalla koreasti ja karkasi laittamaan kiekon vastaiskusta raahelaisten pömpeliin. Erätauolle siis lukemista 1-0. Syöttöpisteet Teemu Lappalaiselle ja Jani Nurkkalalle.

Toisessa erässä voimasuhteet muuttuivat, ja JHT otti komennon. Nyt oli Raahe-Kiekko-veskari Mikko Taarin aika nousta esille muutamalla huipputorjunnallaan. Ja kuin toisinto ensimmäisestä erästä, myöskin toisessa erässä altavastaaja teki maalit, tällä kertaa vieläpä kaksin kappalein. Maaleista vastasivat Rovaniemen lahja Raahe-Kiekolle Toni Nurminen, Teemu Vääräkosken hyvästä tarjoilusta ja Kiimingin Kiekkopoikien kasvatti Eepi Ihme. Toiselle erätauolle siirryttiin yllättäen 1-2 vierasjohdossa.

Kolmannen erän alussa Raahe-Kiekko siirtyi 1-3 johtoon, kun Tyrnävän suuren miehen Jere Kiviniemen viivaveto yllätti muuten erinomaisesti pelanneen Korpelan helpohkosti. Moni luuli pelin olevan tässä kohtaa ohi, mutta JHT näytti olevansa Joukkue isolla jiillä ja suurella sydämellä. Ensin Teemu Lappalaisen viivakuti muutti suuntaa raahelaispakin luistimesta ja painui vastustamattomasti Raahen maaliin. Syöttöpiste Eelis Räihälle. Tästä nelisen minuuttia ja Atte Junnilan hyökkäyspään jäähy kostautui, kun Ruukin härkä, Jani Nurkkala laittoi ranteet lukkoon. Osumaan loistavan syötön tarjoili Iiro Hietakangas. Kakkossyöttö kapteeni Jarno Palolalle. Ajassa 54:12 raahelaisille tarjottiin ratkaisun avaimia, kun JHT sai jäähyn pahaan paikkaan. Tätä ylivoimaa eivät raahelaiset hyödyntäneet. Ottelu eteni tasaisesti ja tasanumeroissa aina viimeiselle peliminuutille asti, kunnes JHT-puolustaja Arttu Venäläinen päätti väen vängällä ratkaista ottelun. Venäläinen panoi rannarin maaliin ajassa 59:13 ja syöttärit illan tehomiehille (1+2 mieheen) Teemu Lappalaiselle ja Jani Nurkkalalle. Lopussa Raahe-Kiekko sai vielä paineen JHT päätyyn, otti maalivahdin pois ja loi pari vaarallista maalinedushässäkkää, mutta JHT kesti.

Näin isoveli näytti jälleen pikkuveljelle kaapin paikan sekä kaukalossa että katsomossa!

JHT kiittää Raahe-Kiekkoa hyvästä vastuksesta!

Hatunnoston ansaitsevat myös Pyhätön mahtava kotiyleisö ja iso joukko raahelaisfaneja, jotka toivat Pyhättöön loistavaa tunnelmaa!

JHT jatkaa pelejään viikon päästä lauantaina Seinäjoella, ja sunnuntaina 30.10 klo 16:00 pelataan puolestaan Pyhätössä, jolloin vastaan luistelee Porvoon Hunters.