Järvenpää

4 - 3 JA  (3-0, 0-1, 0-2)

Suomi-sarja

JHT taipui jatkoajalla!

Järvenpään Haukat iski ottelun alussa ja lopussa, se riitti kahteen sarjapisteeseen ja voittoon jatkoajalla lukemin 4-3 ja erät 3-0, 0-1, 0-2 ja 1-0.

JHT aloitti ottelun totuttuu tyyliin varsin unisesti, liekö bussissa alkaneet päiväunet jatkuneet ottelun ensierään saakka. Haukat tuli otteluun terävästi ja oli heti ensierästä lähtien kuskinpaikalla. Haukat liihotteli jo kolmenmaalin johtoon ensimmäisesä erässä. Maalinteko alkoi jo pelin toisella minuutilla, kovan painostuksen päätteeksi. Toinen maali syntyi siirretynrangaistuksen aikana. Erän loppuun vielä 3-0 maali suoraan aloituksesta. Ensierän tulos 3-0 mikä näytti jo varsin makealta kotijoukkueen kannalta.

Toiseen erään peli alkoi hieman jo tasoittua, JHT:n heräillessä kamppailemaan pisteistä. Ottelun puolivälin jälkeen Tomi Mäntynen nostatti vielä taisteluilmettä avausmaalilla. Syötön tarjoilivat Arttu Venäläinen ja hieman jo lupauksia herättävästi esiintynyt Santeri Salminen. Kotijoukkueen epäonnistuessa omissa yrityksissään erätauolle mentiin lukemissa 3-1.

Kolmanteen erään JHT tuli päättäväisesti, lujaa niin kuin JHT vain osaa. Palola ja Nurkkala lyö pelin tasoihin salamamaaleilla pelin 44 ja 45 minuuteilla. Hölmistynyt Haukkaparvi räpiköi puolustuksessa ja tarjoaa JHT:lle voittoakin mutta Samu Mäkinen Haukka maalilla vie ottelun jatkoajalle. Eränalun maaleihin hienot syöttökuviot tarjoilivat Topi Sipilä, Santeri Salminen, Iiro Hietakangas ja Kostas Gusevas.

Jatkoajalla JHT:n kiekon hallinnasta ja hyvistä maalipaikoista huolimatta kotijoukkueen sankariksi nouseen Samu Saminpoika Helenius, joka iskee pomppukiekon pömpeliin. Haukoille siis kaksi pistettä ja JHT:n on tyytyminen yhteen.

JHT maalilla Elias Korpela torjui 32 kertaa. JHT.n ensimmäisen erän heikot hetket käänsivät maalivahtien taiston tällä kertaa kotijoukkueen Samu Mäkisen eduksi. Mäkinen joutui venymään kiekon eteen 38 kertaa, viimeisen erän rumputulessa torjuntaja kertyi peräti 17 kappaletta.

Pelit jatkuu heti sunnuntaina Jyväskylässä Riemun vieraana.